Teknik | Torsdag 4 juli 2019 | 2
 

Undersökning avslöjar: användare tror Facebooks kryptovaluta LIBRA floppar

I en undersökning framtagen av ett Amerikansk finansföretag avslöjas det att förtroendet för Facebooks kommande valuta är lägre än tidigare väntat.


Facebook är i processen att lansera sin egenutvecklade kryptovaluta Libra som beräknas lanseras tidigt 2020.

Nodell nämnde i en artikel förra månaden att Facebook är i processen att lansera sin egenutvecklade krypto valuta som då gick under projektnamnet "Globalcoin". Ett officiellt namn är nu satt - Libra - vilket sägs vara efter det astrologiska tecken som står för balans och rättvisa. I Sverige har många gjort sig lustiga över namnets koppling till företaget med samma namn vars produkter mest rör sig för hygien kring kvinnors underliv. I en undersökning som finansföretaget Jefferies har tagit fram där det frågar över 600 användare är resultaten oroväckande. Undersökningen visar att fyra av fem användare är "osannolika" eller "mycket osannolika" att själva investera i och själva använda kryptovalutan.


Lågt förtroende

Anledningen till det låga förtroendet ser till stor del ut att bero på ett allmänt lågt förtroende för den stora sociala-medie kolossen.

Ytterligare än anledning kan vara att Facebook är "sen på bollen" då 40% av det över 600 tillfrågade redan har liknande men andra digitala betaltjänster.

Hur Facebook kan komma att vända detta bristande förtroende återstår att se. Plattformen håller ett högt marknadsvärde trots upprepande skandaler kring förtroende, mest känt är skandalen kring Cambridge analytica som avslöjade att företaget sålt ut användardata till tredjeparts företag som senare använts i politiska syften. Eftersom Facebook som plattform har möjlighet att utöva stort inflytande är det inte heller omöjligt att kampanjer och militant marknadsföring kan vända det dåliga resultat som undersökningen avslöjar. 


Referenser:
  1. https://www.theblockcrypto.com/tiny/us-social-media-users-unlikely-to-use-libra-survey-shows/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=default
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Undersökning avslöjar: användare tror Facebooks kryptovaluta LIBRA floppar än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.