Teknik | Torsdag 6 juni 2019 | 2
 

Facebook vs Bitcoin? Zuckerberg lanserar Globalcoin

Facebook som förra månaden valde att plocka bort sitt förbud mot krypto-relaterade annonser går nu ut med mer information rörande deras egna lansering av kryptobaserade betaltjänsten Globalcoin.


Facebook har tidigare gått ut med att lansera sin betalningsplattform i ett dussintals länder i början av 2020. Vissa spekulerar att lansering kan ske tidigare i samband med kommande presentationer.

Tjänsten gör det möjligt att göra banköverföringar och lagra valuta direkt in i Facebook plattformen. Globalcoin kommer ha sin egen blockkedja och det ryktas att Facebook jobbar nära med banker för att säkerställa en trygg backning av betaltjänsten. Globalcoin kommer vara länkat till en handfull etablerade valutor, som den amerikanska dollarn och den europeiska euron för att undvika att problem med volatilitet.

Det sociala nätverket gick ut tidigt 2018 med beskeded att det kommer att blockera annonsering som har med kryptovalutor att göra. I maj 2019 går facebook ut med att det "Lyssnat på kritik och sett över policyns effektivitet" och därmed kommer att återigen tillåta vissa krypto-relaterade annonser. Detta innebär att dessa annonser inte längre kommer behöva ansöka om tillstånd för att publicera information kring t.ex krypto-relaterade event.


"mer ett alternativ likt paypal än en råodlad kryptovaluta"

Att kryptovalutan skulle agera som ett hot mot det mer originella kryptovalutorna som t.ex Bitcoin är tveksamt. 

Hemsidan Beingcrypto.com kallar Globalcoin mer ett alternativ likt paypal än en råodlad kryptovaluta som t.ex Bitcoin. Mycket pekar på att kryptovalutan inte kommer vara helt decentraliserad som Bitcoin - eftersom det skulle vara helt utanför Facebooks kontroll. Vilket får många att bli kritiska kring användningen av begreppet "kryptovaluta" eftersom kärnan i blockkedje-tekniken är decentralisering.


Det finns inga kommentarer om Facebook vs Bitcoin? Zuckerberg lanserar Globalcoin än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.