Om ossVår plattform


Nodell är en plattform skapat i syfte att främja yttrandefriheten och ge utrymme till individer som vill kommunicera på en gemensam spelplan. Sidan är en hybrid av medborgar- och social-journalistik vilket innebär att vem som helst kan skriva och publicera innehåll, men för att säkerställa att det som publiceras inte bryter mot några regler, Svensk lag och att det följer våra riktlinjer har vi ett redaktionellt öga som godkänner det som publiceras för nya medlemmar. Anledningen till detta är främst för att det som publiceras inte går i stäv med lagen eller innehåller felaktigheter.

Vi aspirerar att bjuda in en bred mångfald av röster och åsikter - algoritmerna är utformade på ett sådant sätt att på bästa sätt undvika filterbubblor och ge en bred läsarupplevelse.

Gå med i Nodell redan idag och börja interagera - inloggad kan du publicera, diskutera, skapa omröstningar, skapa event, följa skribenter och massa mer.

För att gå med, gå in på och bli en del i svärmen - plattformen ÄR och FÖRBLIR gratis.

När du är redo att skriva så tryck på pennan, du behöver inte färdigställa en artikel i det här skedet, det går bra att spara artikeln och återuppta skrivandet vid ett senare tillfälle.
När du börjar bli klar, har angett titel, nyckelord, källhänvisning, bild osv så är det bara att välja PUBLICERA - artikeln för granskning, är innehållet i kontrast mot regler och riktlinjer, skickas en kommentar med feedback till användaren om hur vi möjliggör publicering till användarens inkorg.

$$$$$

Vår vision är att aldrig behöva bli beroende av annonsörer, det är tydligt i medströms-media hur beroendet av annonsörer påverkar innehållet och sätter press på redaktioner att anpassa innehållet åt annonsörens smak och värderingar, vi väljer aktivt att undvika den typen av affärsmodell.
Att på sin profil skriva ut länkar till prenumerations- och donations-tjänster så som t.ex subscribestar, patreon eller ett swish-nummer för att finansiera sitt skrivande är inget vi valt att problematisera överhuvudtaget, tvärtom, det är i många fall ett stort stöd för skribenten att fortsätta med publicerande.
Nodell finansieras idag helt idéelt - vi bakom sajten driftar ur egen ficka och skulle vi en dag befinna oss i en situation där vi behöver finansiellt stöd för driftkostnader kan vi komma att sätta upp en länk för kryptovalutor - idag är det inte aktuellt.

Vi bakom?

Sidan skapades av en grupp människor som var trötta på att se den ökande polariseringen med påföljande åsiktsbubblor och utfrysningseffekter.
Vi har som tidigare nämnt ingen ideologisk bakgrund i det vi gör, det främst målet är att erhålla yttrandefrihet genom teknologiska medel. Har du några frågor eller synpunkter, tveka inte på att höra av er till info@nodell.se

Hemsidan

Nodell är en politiskt obunden plattform. Enskilda skribenter har självklart personliga åsikter men vi har inga samarbeten med några politiska organisationer eller andra intressegrupper.

Hemsidan och logotyp är framtagen med hjälp av www.sebastianwidin.se