Warning: Undefined array key "uid" in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 71
Teknik | Fredag 14 juni 2019 | 3
 

Jordan Peterson lanserar plattformen 'Thinkspot' för fritänkande

Jordan Peterson lanserar 'Thinkspot' för att konkurrera med Patreon med syfte att främja yttrandefrihet och att inte ge vika för nätmobbar.


Första dagen på det nya året gick den politiska kommentatorn Dave Rubin och den populäre psykologen Jordan Peterson ut med ett meddelande: de lämnar donationsstjänsten Patreon

När videon släpptes hade tiden innan varit fylld med diskussioner kring uteslutningen av diverse åsikter, det hela började med Carl Benjamin (Sargon of Akkad) och drabbade en rad flera innehållsskapare. Då uteslutningar skedde utan motivering började flera användare att känna oro inför att få sin inkomst bortplockad utan en förklaring till varför eller möjlighet till upprättelse.


Ur frustrationen föddes tanken, om en plattform som behandlar alla användare rättvist.

Dave Rubin och Jordan Peterson berättar i en annan video på youtube att det tänker presentera en lösning på “problemet” - en ny plattform. Perioden efter detta uttalande följdes av en längre period av tystnad, tills nu. I en podcast mellan komikern Joe Rogan och Jordan Peterson som sändes 9 juni 2019 så meddelar Peterson både namn och planerad lansering.

Plattformen, som kommer till att kallas Thinkspot- är för tillfället i beta-fasen och är planerad att lanseras i Augusti 2019.

Själva plattformen kommer att vara prenumerationsbaserad, vilket betyder att alla är med och petar in en slant som kommer att fördelas baserad på interaktion av innehållsskapare.


Peterson avslöjar att en rad välkända namn inom yttrandefrihetsrörelsen som Michael Shermer, Carl Benjamin och Dave Rubin och självklart Jordan själv m.fl. Dessa namn kommer vara med redan i beta-fasen av Thinkspot

.

Thinkspot, kommer i kontrast plattformar som t.ex twitter, inte ha en lång lista med regler som man kan bli avstängd om man inte följer. Twitter väljer t.ex att utesluta användare som skriver åt journalister att det ska “lära sig koda” och ifall skulle kalla en person för fel könspronomen. Många användare har blivit upprörda av detta då uteslutningarna bildar ett mönster som bara attackerar personer från en viss ideologisk riktning.


"När du är på våran plattform utesluter vi inte dig, om det inte krävs av amerikansk lagstiftning"

En av det få regler som Peterson nämner kommer finnas på plattformen är att kommentaren ska ha minst 50 ord i sig.

"Om minimum-begränsningen är 50 ord, kommer du behöva lägga lite tanke i det" Säger Peterson "Även om du är ett troll, blir du ett semi-fyndigt troll"

Peterson nämner även i podcasten att en funktion att upp/ner -rösta kommentarerna på plattformen kommer finnas, faller ration under 50/50 blir kommentaren dold, inte borttagen men dold från det generella flödet. Han nämner även senare att detta inte är satt i sten utan att det fortfarande är i processen att utvärderas och kan komma att förändras.


Referenser:
  1. https://www.jordanbpeterson.com/podcast/s2-e12-a-conversation-with-joe-rogan-part-two/
  2. https://www.ts.today/
Hetast

Tillräckligt många artiklar matchade inte filtret

Senast
 
Warning: Undefined array key 57 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 114 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 123 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Jordan Peterson lanserar plattformen 'Thinkspot' för fritänkande än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.