Samhälle | Torsdag 6 juni 2019 | 4
 

Oakland - andra staden i USA avkriminaliserar Psykedelia

Oakland i norra Kalifornien vill avkriminalisera psykedeliska plantor - staden blir den andra i USA som röstar igenom en förändring av lagstiftningen.


Oakland har röstat och blir nu den andra staden i USA som vill avkriminalisera psykedeliska växter som Meskalin-kaktusar, Magiska Svampar och roten Iboga. 

Förslaget skiljer sig lite från det förslaget som avkriminaliserade enbart magiska svampar då detta förslag inkluderar en hel reportiar av hallucinogener.Kommersiell distribution är fortfarande olagligt

Avkriminaliseringen innebär att rättsväsendet inte kommer åtala folk för innehav - däremot är kommersiell distribution fortfarande olagligt, för att detta ska ändras krävs en legalisering. Nyheten kommer inte långt efter att Denver blev den första att staden i USA att avkriminalisera substansen.


Psilocin, det aktiva ämnet i Magiska svampar är en av molekylerna och har i flera studier visat förmågan att minska risken substansberoende i andra substanser. Att bruka psykedelia är i sig inte helt riskfritt och bör enbart göras i en säker miljö och med bra information till hands. 

Att staden blir den andra på kort tid att se över sin lagstiftning kan och bör ses som en positiv utveckling. Underlaget bakom kriminalisering av dessa substanser under Nixons era var klent redan från start - att låta politiskt grupptänk, en flyktig folk-opinion och känslor styra hur vi sätter våra policys är farligt och i många fall kontraproduktivt. När det kommer till policys som rör narkotika är det extra viktigt att fattar nyktra beslut. Vetenskap och ordentliga policyanalyser kan hjälpa oss att undvika att fatta skadliga beslut i framtiden.


Referenser:
  1. https://www.theguardian.com/us-news/2019/jun/05/oakland-magic-mushrooms-decriminalize
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Oakland - andra staden i USA avkriminaliserar Psykedelia än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.