Samhälle | Måndag 13 maj 2019 | 1
 

Denver i USA vill avkriminalisera hallucinogena svampar

Denver blev i onsdags den första Amerikanska staden att avkriminalisera Psykedeliska svampar efter en omröstning.


Invånarna i Denver Colorado har röstat för att avkriminalisera Psykedeliska svampar.

Ja sidan vann med nöd och näppe - 50,6 % röstade JA till förslaget. 
Det innebär inte en full legalisering, utan att innehav, odlande och komsumtion av svamparna, innehållandes den psykoaktiva ingrediensen psilocybin, ska bli kraftigt nedprioriterat av både polis och rättsväsendet. Denver tillhör delstaten Colorado som var den första stat i USA att fullt ut legalisera användande av rekreationell marijuana.


Motionen för iniativet kallas "Initiative 301" och har lagts fram av rörelsen "Decriminalize Denver"


"Vi skickar en tydlig signal till resten av landet", sa Kevin Matthews som är ledare för rörelsen.Dr. Matthew Johnson, psilocybinforskare vid Johns Hopkins University, kommenterar:


"Psilocybin är inte beroendeframkallande, och det finns ingen direkt dödlig överdosering. Men någon kan ha en upplevelse som är psykologiskt utmanande. De får panik, vandrar in i trafiken dör. Det är visserligen i låg skala, men om det är din son eller dotter som har dött i en olycka, så sällsynt som det är, så är det väldigt allvarligt.--- Dekriminalisering i allmänhet har stöd i folkhälsovetenskap. Men om det händer hoppas jag att staden är mycket tydlig med att de inte stöder användning och att det finns mycket tydliga risker."
Denna omröstning är inte den första i sitt slag. Ett liknande försök att plocka bort Psilocybin (psykoaktiva ämnet i Magiska svampar) har redan genomförts i delstaten Kalifornia under förra året, då vann NEJ sidan.

Referenser:
  1. https://www.facebook.com/decriminalizedenver/
  2. https://www.nytimes.com/2019/05/08/us/denver-mushrooms-psychedelic-vote.html?action=click&module=Latest&pgtype=Homepage
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Denver i USA vill avkriminalisera hallucinogena svampar än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.