Warning: Undefined array key "uid" in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 71
Teknik | Torsdag 14 mars 2019 | 0
 

Gab lanserar nytt verktyg för bekämpning utav censur

I samband med ett växande missnöje av orättvis behandling och censur från stora tech-plattformarna inom sociala-medier har fler användare börjat söka sig till alternativ. Gab är ett av alternativen och personerna bakom lanserar en ny tjänst för att tackla detta missnöje.


Samma personer som ligger bakom sajten Gab.com har nu skapat verktyget Dissenter.com.

Dissenter som bäst beskrivs som internets egna kommentarsfält, gör det möjligt för vem som helst att lägga en kommentar på all unik URL t.ex artiklar, bloggposter, wikipediasidor, youtubeklipp med inaktiverat kommentarsfält med mera..

Eftersom kommentarsfältet är helt fristående påverkas det inte av eventuella ideologiska lutningar hos de som ligger bakom innehållet som kommenteras. Verktyget är ett tillägg man laddar ner och installerar till sin webbläsare och verktyget finns tillgängligt för alla stora webbläsare.


Enligt Dissenter själva skapades tjänsten eftersom: 

"Moraliserande censorer, oavsett om de är i regeringar, media eller i Silicon Valley’s tech-företag, har ingen verksamhet som berättar för någon vad de kan eller inte kan säga. En fri publiceringsplattform som tillåter människor att skilja sig från ortodoxi och uttrycka vad de verkligen tänker utan rädsla för repressalier är avgörande för hur ett fritt samhälle fungerar."

 

Gab lanserade sin plattform 2016 som en respons till det växande missnöjet av censur och uteslutande av användare som yttrar en vissa typer av åsikter på sociala medier. Plattformen, som påminner mycket om Twitter, blev i Oktober 2017 bortplockad från flera webbhotell och domän-leverantörer, enligt Gab var detta gjort i ett försök att förhindra sajten från att etablera sig. 


För att pröva på och ta del av mer information besök då dissenter.com


Referenser:
  1. https://dissenter.com
Hetast

Tillräckligt många artiklar matchade inte filtret

Senast
 
Warning: Undefined array key 84 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 114 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 112 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 123 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Gab lanserar nytt verktyg för bekämpning utav censur än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.