Warning: Undefined array key "uid" in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 71
Politik | Lördag 28 mars 2020 | 3
 

WHO undviker frågor om Taiwans medlemskap och hyllar Kina


Samtidigt som det blir mer känt att Kina gärna sätter politik över folkhälsa väljer den internationella Världshälsoorganisationen WHO att liera sig med det politiska spelet från Beijing.

Bruce Aylward, en epidemiolog från WHO deltar i en intervju med nyhetsbyrån RTHK från Hong Kong när journalisten frågar honom om situationen med Taiwan. Frågan till Aylward om WHO är redo att se över Taiwans medlemskap i organisationen får han att framstå nervös och osäker, han påstår sig inte höra frågan och lägger sedan på samtalet. När samtalet senare återupptas förklarar han situationen kring Taiwan med att hylla Kinas insatser och inte nämna ett ord om Taiwan, för att sen lägga på igen.

Taiwan, som idag inte är en medlem av WHO eftersom Beijing förhindrar just detta ihärdigt, har länge haft en ansträngd relation med Kina som påstår att Taiwan är en del av deras territorium. Detta trots att Taiwan fungerar som ett självständigt land med egen demokratisk vald regering. Taiwan har tidigare haft tuffa episoder med andra virus som t.ex Sars som den gången också hade sitt ursprungs i Kina men står idag utan medlemskap i den påstått internationella organisationen.

Hetast

Tillräckligt många artiklar matchade inte filtret

Senast
 
Warning: Undefined array key 130 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 132 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 89 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 126 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om WHO undviker frågor om Taiwans medlemskap och hyllar Kina än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.