Warning: Undefined array key "uid" in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 71
Hälsa | Söndag 5 januari 2020 | 9
 

Dr. Matthew W. Johnson på KI: Psilocybin vid rökavvänjning


Föreläsning på Karolinska Institutet, inspelad 10 september 2019. Psilocybin kan användas vid behandling av beroende av den substans som dödar flest människor i världen varje år: Tobak.

Matthew W. Johnson är docent i psykiatri vid Johns Hopkins University School of Medicine. Han är psykolog med expertis inom missbruk och riskbeteenden och har publicerat över 100 vetenskapliga artiklar och kapitel, varav många med fokus på psykedeliska substanser. Han har arbetat med psilocybin som läkemedel för rökavvänjning sedan 2007 och har varit terapeut i över 100 psykedeliska terapisessioner. Dr. Johnson var huvudsaklig författare till de säkerhetsriktlinjer för mänsklig psykedelisk forskning som publicerades 2008, vilket har underlättat säker initiering av psykedelisk forskning på ett ökande antal universitet.

Den första studien på psilocybin-assisterad behandling vid rökavvänjning publicerades 2014 och visade att 80% av deltagarna var rökfria efter sex månader. Den 10 september kommer Dr. Johnson att dela med sig av preliminära resultat från den pågående uppföljningsstudien som med hjälp av hjärnavbildning jämför psilocybin-assisterad psykoterapi med nikotinplåster. 

Hetast

Tillräckligt många artiklar matchade inte filtret

Senast
 
Warning: Undefined array key 68 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 105 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711 Warning: Undefined array key 119 in /customers/2/8/6/nodell.se/httpd.www/post.php on line 711
Relaterade artiklar

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.