Samhälle | Fredag 13 mars 2020 | 6
 

Corona - Hjälp till med inköp av livsmedel till riskgrupper!

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar dramatiskt i landet. Det första dödsfallet har inträffat och mycket pekar på att situationen inom kort kommer påminna om den i Italien. WHO klassar situationen som en pandemi. Den svenska regeringen har, i jämförelse med många andra länder, knappast visat på någon vidare handlingskraft när det kommer till snabba åtgärder för att stoppa spridningen.


Vi har nu hamnat i en situation där vi tvingas acceptera att spridning är oundvikligt. Det enda vi kan göra är att försöka anpassa oss till pandemin och genom att hålla oss inne minska spridningen så gott vi kan. Extra viktigt är att skydda de äldre och sjuka som ligger i riskzonen och där en smitta kan innebära döden.

Äldre och sjuka är rekommenderade att hålla sig inomhus för att inte bli smittade. Men alla har inte släkt och vänner som kan hjälpa till med matinköp vilket gör det problematiskt att fortsätta isolering/karantän.

Ida Malmlöf och Malin Fors skapade gruppen "Corona - Hjälp till med inköp av livsmedel till riskgrupper!".

Hej alla fantastiska som vill hjälpa eller ber om hjälp.
I denna grupp tar vi ansvar och värnar om varandra, vi som vill hjälpa ser till att vi är friska när vi ger oss ut i samhället. Vid “leverans” av varor till de behövande har vi ingen fysisk-kontakt utan vi ställer varorna vid dörren.
När en “hjälp-kontakt” etableras gör ni upp om inköp och betalning och bekantar er med varandra. Ett förslag ifrån oss är att personen som handlar lägger ut, skickar kvittot på sms/ eller via brevinkast till den behövande och får en swish eller kontant vid leverans.

Många äldre har inte tillgång till socialamedier och därför är det viktigt att se till att den här informationen sprider sig så att smittan inte gör det.


Sprid gärna denna information kring initiativet!

Referenser:
  1. https://www.facebook.com/groups/689025571839843
OMRÖSTNING

Är du orolig för en anhörig som befinner sig i riskgruppen?

Ja
57%
Nej
43%
Relaterade artiklar

Det finns inga kommentarer om Corona - Hjälp till med inköp av livsmedel till riskgrupper! än.
Bli den första att kommentera!

Se till att din kommentar inte bryter mot våra regler.